Termékcsoportok

kerdojelTermékcsoport

Olyan kategóriák, ami szerint a termékek csoportosíthatja. A termékcsoportok egymás alá struktúrálható tetszőleges szinten. Célszerű a termékcsoportokat úgy kialakítani, hogy a termékek könnyebben megtalálatók legyenek, illetve érdemes átgondolni, forgalmi kimutatások milyen csoportosítások alapján lesznek szükségesek. A program lehetőséget biztosít, hogy kétféle, egymástól független szempont szerint lehet termékcsoportokat kialakítani.

A termékcsoportok listája a bal oldali menü Termékcsoportok menüpontban nyitható meg.

Ez a menüpont bizonyos előfizetési csomagoknál nem elérhető.

Új termékcsoport – új termékcsoport felvitelének kezdeményezése.

Másolás – új termékcsoport felvitelére szolgáló párbeszédablak megnyitása, a kijelölt termékcsoport adatainak betöltésével.

Lista mentése – az aktuálisan látható lista nyomtatásra való előkészítése, vagy Microsoft Excel munkafüzet formátmban való letöltése.

Mezők – az aktuálisan látható listában a lehetséges mezők közül választva, látható adatmezők ki/be kapcsolása.

Frissítés – az aktuális lista ismételt betöltése.

Bezárás – az ablak bezárása, a látható mező beállított szélességenek mentésével.

Megnyitás – az aktuálisan kijelölt termékcsoport adatlapjának megnyitása, módosításra.

Törlés – az aktuálisan kijelölt termékcsoport törlése. Amennyiben a termékcsoport tartalmazott egyéb termékcsoportokat, vagy termékeket, azok a kijelölt termékcsoport szülő csoportjába kerülnek áthelyezésre.

Forgalom – Forgalmi kimutatás adatoszlopok beállítása.

A listában bal oldalt a termékcsoportok fa-struktúrája látható, jobbra pedig az aktuálisan bal oldalt kijelölt termékcsoportba tartozó további termékcsoportok látható.

Minden termékcsoport tartalmazhat további termékcsoportokat. Egy termékcsoport tartalmának ellenőrzéséhez a bal oldali fa-struktúrában a termékcsoportra kell kattintani, ennek hatására megjelenik a jobb oldalon a listában az adott termékcsoport tartalma, al-csoportjai.

Ebben a jobb oldali listában kell kijelölni azt a termékcsoportot, amit módosítani szeretnénk a Megnyitásnyomógombbal.

Van még kérdése? Kérelem beküldése

0 Megjegyzések

Kérjük, Belépés után hagyjon megjegyzést.
Üzemelteti a Zendesk